abidfana.com abidfana.com

abidfana.com

melihat...menafsir... | 'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'

'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'

http://www.abidfana.com/

WEBSITE DETAILS
SEO
PAGES
SIMILAR SITES

TRAFFIC RANK FOR ABIDFANA.COM

TODAY'S RATING

>1,000,000

TRAFFIC RANK - AVERAGE PER MONTH

BEST MONTH

September

AVERAGE PER DAY Of THE WEEK

HIGHEST TRAFFIC ON

Wednesday

TRAFFIC BY CITY

CUSTOMER REVIEWS

Average Rating: 3.7 out of 5 with 9 reviews
5 star
4
4 star
2
3 star
1
2 star
0
1 star
2

Hey there! Start your review of abidfana.com

AVERAGE USER RATING

Write a Review

WEBSITE PREVIEW

Desktop Preview Tablet Preview Mobile Preview

LOAD TIME

2.8 seconds

FAVICON PREVIEW

  • abidfana.com

    16x16

CONTACTS AT ABIDFANA.COM

ahmad irfan ikmal hisham

80 gordo●●●●●●●●crescent

abe●●●een

abe●●●een , aberdeenshire, ab242yn

United Kingdom

4478●●●●6142
hj●●●●●●@yahoo.com

View this contact

ahmad irfan ikmal hisham

80 gordo●●●●●●●●crescent

abe●●●een

abe●●●een , aberdeenshire, ab242yn

United Kingdom

4478●●●●6142
hj●●●●●●@yahoo.com

View this contact

ahmad irfan ikmal hisham

80 gordo●●●●●●●●crescent

abe●●●een

abe●●●een , aberdeenshire, ab242yn

United Kingdom

4478●●●●6142
hj●●●●●●@yahoo.com

View this contact

Login

TO VIEW CONTACTS

Remove Contacts

FOR PRIVACY ISSUES

DOMAIN REGISTRATION INFORMATION

REGISTERED
2009 September 24
UPDATED
2013 September 08
EXPIRATION
EXPIRED REGISTER THIS DOMAIN

BUY YOUR DOMAIN

Network Solutions®

DOMAIN AGE

  • 9

    YEARS

  • 2

    MONTHS

  • 19

    DAYS

NAME SERVERS

1
ns1.wordpress.com
2
ns2.wordpress.com

REGISTRAR

WILD WEST DOMAINS, LLC

WILD WEST DOMAINS, LLC

WHOIS : whois.wildwestdomains.com

REFERRED : http://www.wildwestdomains.com

CONTENT

SCORE

6.2

PAGE TITLE
melihat...menafsir... | 'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam' | abidfana.com Reviews
<META>
DESCRIPTION
'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'
<META>
KEYWORDS
1 hak cipta terpelihara
2 minda fana consultancy
3 siapa saya
4 melihat…menafsir…
5 feeds
6 posts
7 hadith 1
8 hadith 2
9 hadith 3
10 hadith 4
CONTENT
Page content here
KEYWORDS ON
PAGE
hak cipta terpelihara,minda fana consultancy,siapa saya,melihat…menafsir…,feeds,posts,hadith 1,hadith 2,hadith 3,hadith 4,al masjid al aqsa,fiqh,1 comment,dhimmiy,qisas,the magnificent,taqnin’,leave a comment,fasa gerhana,waktu,kuala lumpur,kuching,1 auta
SERVER
nginx
CONTENT-TYPE
utf-8
GOOGLE PREVIEW

melihat...menafsir... | 'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam' | abidfana.com Reviews

https://abidfana.com

'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'

INTERNAL PAGES

abidfana.com abidfana.com
1

Gerhana Bulan | melihat...menafsir...

http://abidfana.com/category/falak-astronomi/gerhana-bulan

039;Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'. Archive for the ‘Gerhana Bulan’ Category. Gerhana Matahari Meluruskan Rasional Seorang Hamba. Posted in Falak and Astronomi. On February 29, 2016 1 Comment. Alhamdulillah, pada 9 Mac nanti, Allah mentaqdirkan akan berlakunya gerhana matahari. Pada zaman dahulu, gerhana matahari agak sukar diramalkan, kerana kurangnya formula pengiraan astronomi mengenai ...

2

abidfana | melihat...menafsir...

http://abidfana.com/author/abidfana

039;Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'. About: Ahmad Irfan Ikmal Hisham. Posts by Ahmad Irfan Ikmal Hisham:. August 12, 2016. MERINDUI MASA DEPAN (LANGIT) YANG GELAP, DEMI JIWA YANG TERANG (KEMPEN ANTI PENCEMARAN CAHAYA). August 11, 2016. JURAIAN METEOR PERSEIDS 2016. August 10, 2016. KEPEMIMPINAN BERMULA AWAL DARI RUMAH; KRITIK FILEM “RUDY HABIBIE”. August 1, 2016. June 7, 2016. April 7, 2016.

3

Isra’ dan Mi’raj di Dalam Hadith Sahih Terpilih | melihat...menafsir...

http://abidfana.com/2015/05/12/isra-dan-miraj-di-dalam-hadith-sahih-terpilih

039;Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'. Laquo; Cabaran Perlaksanaan Undang-undang Jenayah Islam di Negara Moden; Perlaksanaan Dalam Kalangan Non Muslim. Mengapa Isra’ Mikraj Berlaku di Waktu Malam? Isra’ dan Mi’raj di Dalam Hadith Sahih Terpilih. May 12, 2015 by abidfana. Memandangkan bulan Rajab sudah masuk ke penghujungnya, adalah menjadi kebiasaan bagi umat Islam di seluruh dunia untuk memperin...

4

Ulasan Isu | melihat...menafsir...

http://abidfana.com/category/ulasan-isu

039;Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'. Archive for the ‘Ulasan Isu’ Category. Bauksit dan Kesannya ke Atas Alam Sekitar Menurut Pandangan Islam. On January 18, 2016 Leave a Comment. Agama Islam mengharuskan sebarang usaha untuk mencari rezeki yang halal, termasuklah hasil mahsul yang berada di darat dan lautan. Allah menyatakan di dalam al-Quran,. Justeru tidak pelik apabila kita perhatikan bicar...

5

Falak & Astronomi | melihat...menafsir...

http://abidfana.com/category/falak-astronomi

039;Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'. Archive for the ‘Falak and Astronomi’ Category. MERINDUI MASA DEPAN (LANGIT) YANG GELAP, DEMI JIWA YANG TERANG (KEMPEN ANTI PENCEMARAN CAHAYA). Posted in Falak and Astronomi. On August 12, 2016 Leave a Comment. Bersempena dengan fenomena meteor perseids pada malam ini (12-13 Ogos 2016), saya telah terdorong untuk menulis mengenai pencemaran cahaya. Langit ya...

UPGRADE TO PREMIUM TO VIEW 14 MORE

TOTAL PAGES IN THIS WEBSITE

19

LINKS TO THIS WEBSITE

syafiqridzwan.blogspot.com syafiqridzwan.blogspot.com

~sUaRa AlaM MeNdEru~: hei-hei-hei

http://syafiqridzwan.blogspot.com/2014/05/hei-hei-hei.html

Sekadar berkOngsi ilmu untuk kebaikan bersama. semoga dunia kembali aman dan terpelihara. Saturday, May 3, 2014. Alamak aih. lamanya tinggal blog nie. huhu. setahun kot. hahahhhaa. ok. new entry. hope lepas ni leh kembali menulis. untuk kongsi kepada semua. InsyaAllah. Posted by Syafiq Ridzwan Jamaluddin. Subscribe to: Post Comments (Atom). Get this widget here. 8216;SINCERE GIVING’. Kaedah yang digunakan wartawan masa kini untuk menyampaikan maklumat. Bersahabatlah seperti Rantaian Tasbih.

suraumadinah.com suraumadinah.com

Surau Madinah: Jadual Kuliah Bulanan Surau Madinah

http://www.suraumadinah.com/2012/01/jadual-kuliah-bulanan-surau-madinah.html

Blog rasmi surau madinah Perkampungan Pandan Damai 2. Kami mengalu-alukan sebarang sumbangan kewangan drpd tuan/puan. Sumbangan boleh di buat melalui akaun Bank Islam 06-019-01-006876-1. Saturday, 31 December 2016. Jadual Kuliah Bulanan Surau Madinah. 5 April 2016 at 21:56. Bagi saudara-saudaraku dimanahpun berada, semogah anda masih diberikan kesehatan, walau tidak memiliki uang. PEPATAH Mengatakan,jika tidak memiliki uang asal bisa makan, tidak bisa makan asal bisa bergerak, NAH! Sayapun mengadukan Nas...

puteraump.blogspot.com puteraump.blogspot.com

Diriku dan ibadah - Seindah Dunia

http://puteraump.blogspot.com/2011/03/diriku-dan-ibadah.html

Warna-warni pelangi menghiasi dunia ini. Ibadat dalam Islam mempunyai ciri-ciri yang tersendiri yang berbeza sama sekali daripada konsep ibadah di dalam agama dan kepercayaan yang lain. Antara ciri-ciri tersebut ialah tidak ada sebarang perantaraan di antara Allah dan manusia, dan ibadat dalam Islam tidak terikat dengan sesuatu tempat atau masa yang tertentu. Firman Allah SWT :. Maksudnya: “Tidaklah Aku jadikan jin dan manusia, kecuali agar mereka beribadah kepada Ku”. Pengertian Dan Ruang Lingkup Ibadat.

puteraump.blogspot.com puteraump.blogspot.com

Karya Saya - Seindah Dunia

http://puteraump.blogspot.com/2012/07/kerana-dia-episod-1-dingintiupan-angin.html

Warna-warni pelangi menghiasi dunia ini. Kerana Dia ( Episod 1). Dingin tiupan angin malam meremangkan bulu roma Nadia, bunyi sahutan burung hantu menambahkan lagi rasa seram pada waktu malam. Tingkap di ruangan bilik dibiarkan terus terbuka, sambil mata Nadia merenung jauh ke luar di jendela tingkap. “Hah, termenung jauh nampak, ingat kepada orang jauh ke? 8217; dibiarkan terbuka luas sambil helaiannya ditiup angin. “Nad, kau sudah siap ke assignment. Encik Shaiful Azahar yang kena hantar besok tu?

puteraump.blogspot.com puteraump.blogspot.com

July 2012 - Seindah Dunia

http://puteraump.blogspot.com/2012_07_01_archive.html

Warna-warni pelangi menghiasi dunia ini. Kerana Dia ( Episod 1). Dingin tiupan angin malam meremangkan bulu roma Nadia, bunyi sahutan burung hantu menambahkan lagi rasa seram pada waktu malam. Tingkap di ruangan bilik dibiarkan terus terbuka, sambil mata Nadia merenung jauh ke luar di jendela tingkap. “Hah, termenung jauh nampak, ingat kepada orang jauh ke? 8217; dibiarkan terbuka luas sambil helaiannya ditiup angin. “Nad, kau sudah siap ke assignment. Encik Shaiful Azahar yang kena hantar besok tu?

permatabiru-sapphire.blogspot.com permatabiru-sapphire.blogspot.com

PERMATABIRU-SAPPHIRE: February 2011

http://permatabiru-sapphire.blogspot.com/2011_02_01_archive.html

KESETIAAN, KETENANGAN SERTA KECINTAAN) "LIFE IS TOO SHORT, SO THINK WHAT IS GOOD, SPEAK WHAT IS KIND, AND TRY TO LIVE YOUR BEST, THEN THIS WORLD WILL BE BRIGHT AND BEAUTIFUL TO YOU". Wednesday, February 2, 2011. Dalam segala amal perbuatan. JANGAN HASAD DAN IRI HATI. Atas kejayaan orang lain. Daripada dosa-dosa yang besar. Ke rumah Allah (masjid). LAKUKAN SOLAT FARDU PADA AWALWAKTU. Dan berjemaah di Masjid. PERBANYAKKAN ZIKIR DAN DOA. Kecuali hanya kepada Allah. Subscribe to: Posts (Atom).

perantautimurtengah.blogspot.com perantautimurtengah.blogspot.com

Dendang Perantau Timur Tengah: My Pretty AZ Store

http://perantautimurtengah.blogspot.com/2011/08/my-pretty-az-store.html

Dendang Perantau Timur Tengah. Suatu masa dulu berkelana bersama srikandi&puteri jauh dari keluarga di Riyadh. Membawa diri bukannya,tp mncari rezeki di bumi bertuah ini. Moga mnjadi spt resmi padi,makin berisi,makin tunduk.Berisi bukan jasmaninya tp rohaninya. Thursday, August 4, 2011. My Pretty AZ Store. Bismillah hir rahman nir rahim. Iklan sikit. kot2 ade yang nak beli tudung, shawl, scarf tapi tak berkesempatan nak pi jauh2. :) bolehlah klik saja! Ilal liqa' wa maas salamah. TQ for your support!

sutera-iman.blogspot.com sutera-iman.blogspot.com

~ Sesuci Bisikan Iman ~: January 2012

http://sutera-iman.blogspot.com/2012_01_01_archive.html

Bila hati dikotori, bisikannya bukan lagi kebenaran. Monday, January 2, 2012. Dalam hidup ini, ada beberapa perkara yang memang tak boleh diubah. Walau macam mana sekalipun kita cuba ubah, tapi tetap takkan berubah. Dan antara yang takkan berubah itu ialah masa lalu. Masa lalu, memang tak boleh diubah dan tak boleh diputar kembali. Masa lalu adalah sejarah yang takkan berubah sampai bila-bila. Tapi, kalau pinjam alat Doraemon, bolehlah kot nak kembali ke masa lalu dan cuba ubahnya =,=. Dan tidak saya naf...

sutera-iman.blogspot.com sutera-iman.blogspot.com

~ Sesuci Bisikan Iman ~: March 2012

http://sutera-iman.blogspot.com/2012_03_01_archive.html

Bila hati dikotori, bisikannya bukan lagi kebenaran. Tuesday, March 13, 2012. Pernah seorang pemuda bertanya satu soalan kepada Iman Hassan Al-Banna;. Adakah bercinta itu halal atau haram? Hassan Al-Banna tersenyum lama dan kemudian menjawab;. Cinta yang halal itu halal dan cinta yang haram itu haram". Tiada kompromi dalam hal itu. Dan jika orang kata bercinta sebelum kahwin itu haram, saya berfikir berkali-kali. Haramkah? Saya setuju dengan prinsip cinta Hilal Asyraf; ". Posted by Sutera Iman. Aku sang...

permatabiru-sapphire.blogspot.com permatabiru-sapphire.blogspot.com

PERMATABIRU-SAPPHIRE: February 2012

http://permatabiru-sapphire.blogspot.com/2012_02_01_archive.html

KESETIAAN, KETENANGAN SERTA KECINTAAN) "LIFE IS TOO SHORT, SO THINK WHAT IS GOOD, SPEAK WHAT IS KIND, AND TRY TO LIVE YOUR BEST, THEN THIS WORLD WILL BE BRIGHT AND BEAUTIFUL TO YOU". Monday, February 13, 2012. Allahumma shalli ‘ala Muhammad. Ya Rabbi shalli ‘alaihi wa saliim. Shalu ‘ala Muhammad. Shalu ‘ala Muhammad. Shalu ‘ala Muhammad. Shalu ‘ala Muhammad. Pabila hati hilang cahaya iman. Langkahnya hidup hitam tanpa penerang. Pabila jiwa jauh dari Al-quran. Langkahnya hidup bagai tanpa pedoman. Sekilas...

UPGRADE TO PREMIUM TO VIEW 370 MORE

TOTAL LINKS TO THIS WEBSITE

380

SOCIAL ENGAGEMENT



OTHER SITES

abideyogacleveland.com abideyogacleveland.com

Abide Yoga Cleveland

Meet Hope, Owner of Abide. New to the Studio? Meet Hope, Owner of Abide. New to the Studio? A neighborhood yoga studio that feels like home. Join us for joyful vinyasa, slow flow, restorative, yin, creative hybrid and prenatal classes. We offer classes to promote self love and self care, meeting you just where you are. Abide yoga interviewed on planet prana podcast. Zen Jenn of Planet Prana (and the CLE Yoga Teacher's Kula interviews Hope Hood and Annie Siegel in her recent podcast!

abideyouth.com abideyouth.com

abideyouth | a blog for youth and parents of Trinity UMC

A blog for youth and parents of Trinity UMC. Fundraising Opportunity This Weekend. May 13, 2015. This Saturday, May 16 we have the opportunity to sell concessions at a gymnastics performance event happening on our campus! The little gymnasts who train at our child care center are performing for their families, and we’ve been invited to sell refreshments. If you are free from 9am-1pm on Saturday let me know! Money we make goes into your youth account to help you pay for trips! SIGN UP FOR YOUTH2015! First...

abidfamasya.wordpress.com abidfamasya.wordpress.com

A. Famasya | Ketika lelah untuk berkata, inilah saatnya keyboard bekerja

Ketika lelah untuk berkata, inilah saatnya keyboard bekerja. Blog ini sudah tidak saya isi lagi, karena saya sudah memiliki domain baru di http:/ blog.famasya.com. Jadi silakan kalau mau berkunjung. :). Kawan, itulah istilah yang membuat saya berpikir beberapa kali buat mengucapkannya pada banyak orang. Apa yang salah dengan study oriented? Bukannya kita kuliah dan sekolah memang untuk belajar? Pepatah lama mengatakan,. Buruk rupa, cermin dibelah. Ah jangan sampai kita menjadi seperti itu. Orang-orang sh...

abidfamily.com abidfamily.com

Bluehost.com

There is no website configured at this address. You are seeing this page because there is nothing configured for the site you have requested. If you think you are seeing this page in error, please contact the site administrator or datacenter responsible for this site. 2003-2009 BlueHost.Com. Toll Free (888) 401-HOST(4678).

abidfana.blogspot.com abidfana.blogspot.com

Abid Fana

Luahan hati seorang abid pejuang. Beliau merupakan pensyarah Pengajian Islam salah sebuah IPTA di Malaysia, sekarang sedang bercuti menemani isteri yang sedang menyambung pengajian PhD di University of Aberdeen. Berkelulusan BA (Hons) Syari'ah Islamiyah Universiti Al-Azhar, dan Master in Islamicjerusalem Studies University of Aberdeen, beliau sekarang bekerja sebagai information assistant di University of Aberdeen. Beliau boleh dihubungi di a.hisham@abdn.ac.uk. View my complete profile. From BBC web page.

abidfana.com abidfana.com

melihat...menafsir... | 'Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'

039;Siapakah yang lebih baik ucapannya daripada mereka yang berdakwah kepada Allah, beramal soleh, dan berkata sesungguhnya aku adalah orang Islam'. Isra’ dan Mi’raj di Dalam Hadith Sahih Terpilih. May 12, 2015 by abidfana. Memandangkan bulan Rajab sudah masuk ke penghujungnya, adalah menjadi kebiasaan bagi umat Islam di seluruh dunia untuk memperingati salah satu kisah perjalanan agung nabi Muhammad SAW, yang kisah travelog perjalanan ini dirakamkan di dalam Al-Quran dan Al-Sunnah. Peristiwa perjala...

abidfanani.com abidfanani.com

ABID FANANI |

Apologies, but no results were found for the requested archive. Perhaps searching will help find a related post. Promosikan Halaman Anda Juga. Proudly powered by WordPress.

abidfanavideo.blogspot.com abidfanavideo.blogspot.com

Untuk anak-anakku

Koleksi video nasyid pendidikan untuk anak-anakku. Monday, 21 May 2007. Friday, 18 May 2007. Rabbani - Anak Soleh. AeMan - Anak Soleh. Raihan - Cahaya Selawat. Wednesday, 16 May 2007. Far East - NurSyahadah. Subscribe to: Posts (Atom). View my complete profile. Rabbani - Anak Soleh. AeMan - Anak Soleh. Raihan - Cahaya Selawat. Far East - NurSyahadah. InTeam Nadzrey Raihan - Kehidupan. In Team - Tanpamu (BBQ PMA). Alif Ba Ta 6. Alif Ba Ta 5. Alif Ba Ta 4. Alif Ba Ta 3. Alif Ba Ta 2. Alif Ba Ta 1.

abidfarooq.com abidfarooq.com

Abid Farooq - Collection of My Ideas and Opinions

Collection of My Ideas and Opinions. How Business is Moving on! December 18, 2011 at 2:25 pm. I personally, believe that you can defeat everything, except death. In coming posts, you will see different ideas about business technicalities and new emerging businesses. I shall try to provide you most relevant links of useful sites for better understanding. I shall try to post all relevant and most demanded templates as well as formats for my viewers. Now chill and have a lot of fun! Posted in My Opinion.

abidfish.com abidfish.com

Untitled Document

abidflou.skyrock.com abidflou.skyrock.com

Blog de abidflou - abidfloux-man - Skyrock.com

Mot de passe :. J'ai oublié mon mot de passe. J'aime mon pontalon. Mise à jour :. Abonne-toi à mon blog! N'oublie pas que les propos injurieux, racistes, etc. sont interdits par les conditions générales d'utilisation de Skyrock et que tu peux être identifié par ton adresse internet (67.219.144.170) si quelqu'un porte plainte. Ou poster avec :. Retape dans le champ ci-dessous la suite de chiffres et de lettres qui apparaissent dans le cadre ci-contre. Posté le mercredi 04 novembre 2009 05:55. N'oublie pas...