blog.okanacar.com.tr
special to me | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/kategori/special-to-me
One of us* (Front End Developer). On special to me. Yeteneği, web sitenizin, web uygulamanızın, HTML yapınız veya client-side (istemci) kodlarınızın tüm browserları desteklemesidir. Opera, Safari, İnternet Explorer, Firefox, Google Chrome gibi tüm tarayıcılarla uyumlu çalışır, Her Tarayıcının kendine özgü yorumlama mantığı olduğundan dolayı, birçok sitedeki gibi, yamuk, kaymış resimler, bozuk karakterli yazılar, anlamsız ifadelerle karşılaşmazsınız.
blog.okanacar.com.tr
Linear-Gradient | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/linear-gradient
One of us* (Front End Developer). Çizgisel degrade uygulanmak istendiğinde bu özellik kullanılır. Bu özellik sayesinde %(yüzde) degrade verme imkanı var. Bu özelliğin de birçok CSS3 özelliğinde olduğu gibi browser’larda da farklı kullanım şekli vardır. Degrade verirken Chrome ve Safari tarayıcıları için kullanım şekli aşağıda verdiğim örnek gibidir. Style type="type/css" body{ background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#fff), to(#000) } /style. Değerlerinin atanması. Bunu yapmam...
blog.okanacar.com.tr
Transitions | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/transitions
One of us* (Front End Developer). Belki CSS3 ile gelen en güzel örneklerden birisi. Artık herhangi bir flash animasyon ya da javascript olmadan CSS ile efekt vermek mümkün. Bunu yaparken sadece değişiklik yapılmak istenen CSS özelliğini ve bunun yanında da bu özellik için saniye cinsinden sürenin belirtilmesi yetiyor. Not: IE ve Firefox’ta transition özelliğinin desteği bulunmamaktadır.Chrome ve Safari için -webkit, Opera için -o prefix’i kullanılmaktadır. Chrome , Opera , Safari. Cross Browser →.
blog.okanacar.com.tr
html | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/kategori/html
One of us* (Front End Developer). HTML’in açılımı H. Anguage (Bunun tam Türkçe’si bulunmamakla beraber “çok yere açılan metin” denebilir. Bir HTML dosyası bir text dosyası olmakla beraber markup tags. Markup tag’ler web tarayıcınıza sayfanın nasıl gösterileceğini. Bir HTML dosyasının uzantısı htm. Bir HTML dosyası basit bir text editör ile oluşturulabilir. Eğer Windows kullanıyorsanız not defterini açın. Eğer MAC kullanıyorsanız SimpleText programını açın. Bu benim ilk sayfam.
blog.okanacar.com.tr
php | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/kategori/php
One of us* (Front End Developer). PHP5 ile birlikte sınıf soyutlama özelliği de eklenmiş oldu. Sınıflarda soyutlama ile ne denmek istediğini açıklayalım. Soyutlanmış sınıflar içerisinde yer alan soyut metotlar var ise, bu soyut sınıftan türeyen sınıflarda da aynı isimde metotlar mutlaka tanımlanmak zorundadır. Soyut sınıf oluşturmak için sınıfın başına ve soyut sınıftan türeyen sınıflarda bulunmasının zorunlu olmasını istediğimiz metotların başına da abstract. Türeyen sınıflarda kullanılacak ortak metot.
blog.okanacar.com.tr
Cross Browser | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/cross-browser
One of us* (Front End Developer). Yeteneği, web sitenizin, web uygulamanızın, HTML yapınız veya client-side (istemci) kodlarınızın tüm browserları desteklemesidir. Opera, Safari, İnternet Explorer, Firefox, Google Chrome gibi tüm tarayıcılarla uyumlu çalışır, Her Tarayıcının kendine özgü yorumlama mantığı olduğundan dolayı, birçok sitedeki gibi, yamuk, kaymış resimler, bozuk karakterli yazılar, anlamsız ifadelerle karşılaşmazsınız. Kullandığım bir kaç yardımcı kaynak →. Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et.
blog.okanacar.com.tr
jquery | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/kategori/jquery
One of us* (Front End Developer). Javascript ile Opacity (Saydamlık). Bir nesnenin saydamlık durumu ile ilgili dinamik değişim için CSS veya JavaScript kullanılabilir. CSS bir ölçüde bu işi fare hareketinin nesne üzerine gelmesi, ya da ayrılması ile gerçekleştirebiliyor. Opacity esas gücünü JavaScript ile gerçekleştirmekte. Aşağıda vereceğim örnekte CSS ve JavaScript onmouseout özelliklerinin bir arada uygulamasını gösterecektir. Javascript ile Opacity (Saydamlık). Jquery ile Email Kontrolü. Script src="...
blog.okanacar.com.tr
Javascript ile Opacity (Saydamlık) | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/javascript-ile-opacity-saydamlik
One of us* (Front End Developer). Javascript ile Opacity (Saydamlık). Bir nesnenin saydamlık durumu ile ilgili dinamik değişim için CSS veya JavaScript kullanılabilir. CSS bir ölçüde bu işi fare hareketinin nesne üzerine gelmesi, ya da ayrılması ile gerçekleştirebiliyor. Opacity esas gücünü JavaScript ile gerçekleştirmekte. Aşağıda vereceğim örnekte CSS ve JavaScript onmouseout özelliklerinin bir arada uygulamasını gösterecektir. Javascript ile Opacity (Saydamlık). Kullandığım bir kaç yardımcı kaynak.
blog.okanacar.com.tr
Robots.txt | Okan ACAR
http://blog.okanacar.com.tr/robots-txt
One of us* (Front End Developer). Dosyası arama motorlarının sitenizin hangi dizin ve dosyalarını indekslemelerine izin vereceğinizi hangilerinin de indekslemelerini istemediğinizi belirlemenize yarayan dosyadır. Konum itibariyle sitenizin kok dizininde yer alır. Arama motorları sitenize geldiklerinde ilk olarak bu doyayı incelerler. Sitemizin henüz bitmemiş ve hazırlık aşamasındaki sayfalarının da bitmeden indekslenmelerini bu şekilde ziyaretçilerin karşısına çıkmalarını istemeyebiliriz. Eğer birden faz...
SOCIAL ENGAGEMENT