biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---F---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/f.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Büyük parçacıkların (besinlerin veya yok edilecek olan yabancı maddelerin), yalancı ayaklar yardımıyla hücre içerisine alınması. Ağız ve burun boşluklarıyla, gırtlak ve yemek borusu arasındaki boşluk, yutak. Belirli bir ortamdaki hayvan türlerinin tümü. Alan belirlenmesi, topluluk içinde hiyerarşik düzenin sağlanması ve üreme döneminde eşlerin birbirini bulması gibi durumlarda etkili olan, "dış hormon" olarak da adlandırılabilen kimyasallar. Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom).
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---P---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/p.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Tomur Koni biçimindeki herhangi bir çıkıntı. Birden fazla atadan köken almış. İnce duvarlı, nisbeten farklılaşmamış hücrelerden oluşan, yapı ve görevi değişebilen, yumuşak bitki dokusu, parankima. Yassı solucanlarda kas tabakasıyla bağırsak arasında bulunan çeşitli hücrelerden oluşmuş sert doku. Bir organın zemin dokusu. Her vücut segmentinin yanında, bir çift halinde bulunan ve yer değiştirmeye yarayan yapılar. Parazitleri inceleyen bilim dalı. Zararlı, hastalık yapıcı.
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---E---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/e.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Sinir hücrelerinin bağlı olduğu ve sinirsel uyarılara karşı verilen cevabın yerine getirildiği bez, kas, hücre veya organlar, sonuçlandırıcı organlar. Ekoloji: Canlıların birbiriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Doğadaki canlı ve cansız varlıkların karşılıklı etkileşim bağlarıyla oluşturdukları sistem. Embriyo gelişimi sırasında oluşan 3 tabakadan en dışta olanı, dış deri. Başka bir canlının vücudu üzerinde parazit olarak yaşayan canlı, dış parazit.
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---B---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/b.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Prokaryot hücre yapısındaki mikroorganizma. Bakterileri inceleyen bilim dalı. Sıklıkla odunsu bitkilerden elde edilen reçine ve bu reçinelerden yapılan ilaç. Yaprak ayası parçalara bölünmemiş, sap üzerinde bir parçadan oluşan yaprak. Deniz ve tatlı sularda dip ya da taban bölgesine ilişkin. Vücudun tam ortasından geçen bir düzlemin, vücudu iki eş yarıya (sağ ve sol) ayırdığı simetri tipi. Yaprak ayası parçalara bölünmüş, yaprak çok sayıda yaprakçıklardan meydana gelir.
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---M---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/makrofilmakrosporofil.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Makrosporangiyumları taşıyan yapı. Makrofil de denir. Çiçekli bitkilerde pistile özdeştir. Megaspor. Makrosporangiumlardan meydana gelen büyük ve dişi olarak kabul edilen sporlar. Çiçekli bitkilerde embriyo kesesine özdeştir. Makrosporları oluşturan yapı. Megasporangiyum da denir. Çiçekli bitkilerde polen kesesine özdeştir. Memeli hayvanları inceleyen bilim dalı. Mitokondri içinde biyolojik olayların oluştuğu cansız, sıvı ortam. Eşeyli ve eşeysiz üremenin döngüsel olarak b...
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---O---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/o.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Çoğulu= Ocelli): Bazı omurgasızlarda ve diğer basit yapılı organizmalarda görülen, mercek de taşıyabilen basit göz, nokta göz. Bitkilerde çeşitli hücre tiplerinden oluşan, su iletimi ve destek görevini yapan doku. Ksilem. Yükseltgenme) Elektronların bir atom ya da molekülden ayrılmasını sağlayan kimyasal tepkime. Hem bitkisel hem de hayvansal besinler ile beslenebilen canlılar. Hücrenin içerisinde bulunan ve her biri farklı görevlerden sorumlu olan, daha küçük alt birimler.
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---İ---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/i.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Erkek ve dişi eşey hücrelerinin vücut içinde birleşmesi ile meydana gelen döllenme tipi. Erkek bireyin spermleri, belirli yapılar yardımıyla dişi vücuduna aktarılır ve dişinin vücudu içerisinde yumurta hücresini döller. Balıkları inceleyen bilim dalı. Bitkilerde organik ve inorganik besin maddelerinin iletiminin yapıldığı odun ve soymuk borularından oluşan yapılar. Bağışıklık sistemini inceleyen bilim dalı. Böcekler ile beslenen canlılar. Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom).
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---I---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/i_07.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom). Bilim, gerçeği bilmektir.Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız.Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Çevremde gördüğüm yanlış sağlık inanışlarıyla mücadeleye şimdiden başlamak niyetindeyim. En güzel reklam :). Picture Window şablonu. Powered by Blogger.
biyosozluk.blogspot.com
Biyo Sözlük: ---D---
http://biyosozluk.blogspot.com/2008/06/d.html
Çok amaçlı biyoloji sözlüğü :). Kalkık uçlu. Yalnız dalların uç kısmı yukarı doğru yükselmişyerde yatık olarak gelişen bitki. Aşağı doğru sarkarak uzayan. Yaprak ayasının gövde üzerine yapışık olarak aşağı doğru uzaması. Eşkenar üçgen biçiminde. Yaprak sapı üçgeninin tabanının ortasında bulunur. Ağaç dalı biçiminde dallanmış tüy. Botaniğin ağaç özelliğindeki bitkilerini inceleyen ve araştıran bilim dalı. Dişli İri ve keskin olan dişlerin eksenleri yaprağa dikey durumdadır. Vücudunda dişi veya erkek üreme...