livsmedelsagronom.blogspot.com
Livsmedelsagronom: Nattuggla med för mycket energi
http://livsmedelsagronom.blogspot.com/2012/01/nattuggla-med-for-mycket-energi.html
Onsdag 4 januari 2012. Nattuggla med för mycket energi. Julskinkan är uppäten, nyårsraketerna är avfyrade och det är ingen nyhet att 2011 övergått i 2012. Exjobbet gick snabbt framåt under det s.k. jullovet. Jag hann till och med börja på min powerpoint inför redovisningen. Ikväll (i natt? Anna - Livsmedelsagronom åk 4. Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom). Anna - Livsmedelsagronom åk 4. Visa hela min profil. Efter två år av bloggande lämnar jag nu över penna. En del saker tar tid att inse.
livsmedelsagronom.blogspot.com
Livsmedelsagronom: december 2011
http://livsmedelsagronom.blogspot.com/2011_12_01_archive.html
Lördag 31 december 2011. Eftersom det blev en julhälsning förra gången får det bli en passande hälsning även i detta inlägg. Så jag vill alltså önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Anna - Livsmedelsagronom åk 4. Fredag 23 december 2011. Jag önskar att jag kunde säga att det är dags för lite julledighet för min del, men det är väl inte riktigt sant. Jag vill dock passa på att önska er god jul och ett riktigt skönt lov från skola eller jobb eller vad det nu må vara! Anna - Livsmedelsagronom åk 4. Tänkte...
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: Mot verkligheten!
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010/09/mot-verkligheten.html
Söndag 26 september 2010. Under tiden vi proppas med information får vi möjlighet att träffa trevliga djur. Det är riktigt kul och motivationen är på topp. Ingen av oss vill stå ute i fält rådvilla utan en plan. Liv står på spel och det gäller att veta vad som måste göras. Vi kommer nog alla någon gång stå svarslösa, och även den vetskapen ger en möjlighet att förbereda sig på det oförutsägbara. Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom). Visa hela min profil. The Bleeding Edge - iPad vs. böcker.
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: Svensk veterinärkompetens
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010/11/svensk-veterinarkompetens.html
Måndag 15 november 2010. För första gången ska veterinärstudenter få välja inriktning eller det som kallas block. Tanken är att höja kompetensen bland de nyutexaminerade veterinärerna inom den valda inriktningen. Men sättet det genomförs på kan ge motsatt effekt. Med andra ord, morgondagens veterinärer kan ha lägre kompetens än sina tidigare kollegor. Så vad kan man göra? 29 november 2010 02:43. Jag tror det blir ungefär likvärdigt; ingen specialisering i grundutbildningen, den får man göra sen. De valba...
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: maj 2010
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010_05_01_archive.html
Fredag 7 maj 2010. Allt blandas i en salig röra. En ogenomtränglig. Dimma ställer till det mellan mina två bråkande hjärnceller. Ingen idé att plugga något mer idag. Påskmust på ut försäljning. Sköljer ner den unkna smak Valborgskvällens cigarrer och cognac. Lämnat efter sig. Det blir istället en joggning. Kommer hon hem medan jag utmattad efter en lång dusch segnar ner i soffan framför "Mannen som talar med hundar". Jag letar fram osteologikompendiet. Prenumerera på: Inlägg (Atom). Visa hela min profil.
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: juli 2010
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010_07_01_archive.html
Torsdag 15 juli 2010. Vem har förutsättningarna att bli en duktig veterinär? I dessa ansökningsdagar leder tankarna till hur intagningssystemet fungerar. Den som har bäst betyg eller skriver bäst på högskoleprovet kommer in. Men är det de personerna som har bäst förutsättningar att bli duktiga veterinärer? Kanske är det de personer som har bäst förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen? Vad är det mest rättvisa intagningssystemet? Vad ska det baseras på? Prenumerera på: Inlägg (Atom).
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: november 2010
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010_11_01_archive.html
Måndag 15 november 2010. För första gången ska veterinärstudenter få välja inriktning eller det som kallas block. Tanken är att höja kompetensen bland de nyutexaminerade veterinärerna inom den valda inriktningen. Men sättet det genomförs på kan ge motsatt effekt. Med andra ord, morgondagens veterinärer kan ha lägre kompetens än sina tidigare kollegor. Så vad kan man göra? Prenumerera på: Inlägg (Atom). Visa hela min profil.
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: augusti 2010
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010_08_01_archive.html
Onsdag 25 augusti 2010. Jakten på information går fort. Förutom att kunna samla relevant information gäller det att ha den lättillgänglig. Tisdag 24 augusti 2010. Det kan vara ett svårt beslut. Vi har haft flera kurskamrater som genom åren haft svårt att bestämma sig. Liksom det tillkommit studenter från läkarlinjen har vi även tappat kursare till läkarlinjen. Så vad ska man gå efter? Prenumerera på: Inlägg (Atom). Visa hela min profil.
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: april 2010
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010_04_01_archive.html
Söndag 25 april 2010. Fredag morgon på Asis, alla är på gott humör och helgen stundar. En snäll kursare har lämnat en hel packe latexhandskar! Handskarna som annars erbjuds på Asis är av modellen one-size-fits-all. Beskrivningen stämmer om du är en direkt nedstigande släkting till Michelinmannen. Att dissekera med skolans handskar är som att tranchera julskinkan med ugnsvantarna på. Inte riktigt men nästan. Inte heller musculus deltoideus ser riktigt ut som den ska. Patogent kanske? Söndag 18 april 2010.
sluveterinarstudent.blogspot.com
Veterinärstudent: juni 2010
http://sluveterinarstudent.blogspot.com/2010_06_01_archive.html
Måndag 21 juni 2010. 3:ans sista tenta i klinisk anatomi! Var gång tutan ljöd förflyttade vi oss vitklädda och tysta som spöken mellan de olika stationerna. Var station hade en serie frågor. Vad ser du på röntgen bilden? Vilka muskler påverkar karpalleden och hur? 18 stationer senare hade vi gått hela varvet. Det hade varit kul men det var skönt att det var över. Till hösten börjar kliniktiden. Där finns det levande djur. Visserligen sjuka men dock med en puls. Det ser vi fram emot! Onsdag 9 juni 2010.